google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

13 Şubat 2017 Pazartesi

En Süslüsünden havuçlı Kek

Annemin doğum günü için büyük bir pasta yapmak yerine böyle porsyonluk ve değişik bir pastacıklar hazırladım.Aslında her zaman severek yaptığım havuçlu kek tarifimi yarım ölçü ile yapıp muffin kalıplarında pişirdim.Daha sonrada üzerini frambuazlı çikolata ile süsledim.Bu kekin çikolata ile uyumunu tarif edemem.Gerçekten çok ama çok lezzetli bir kek oldu
Eğer benim kullandığım gibi bir muffun kabınız yok ise normal kek kalıbında da pişirebilirsiniz.
Tarifin videosuna instagran hesabımdan ulaşabilirsiniz.
Havuçlu ve Frambuaz Çikolatalı Kek 

Malzemeler:

  • 2 yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • Yarım bardak sıvıyağ
  • 2 adet ince rendelenmiş havuç
  • Yarım su bardağı ceviz 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
  • 1,5 su bardağı 
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 limon kabuğu rendesi
Üzeri İçin:
  • 200 gr kadar frambuazlı çikolata 
  • 50 gr kadar beyaz çikolata
  • fıstık ve bademli drajeler 
Yapılışı:
  1. Yumurta ve şekeri rengi açılıp kabarana kadar çırpın.Sıvıyağ ve havuçuda ekleyin.Sırasıyla kalan malzemeleride ekleyin.(kuru malzemeleri elemeyi unutmayın.
  2. Yağlanmış ve unlanmış bir muffin kalıbına hamuru paylaştırın.
  3. Önceden 170 c ayarlanmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin(kürdan testini unutmayın)
  4. Kekleri soğuyunca kalıptan çıkarın.
  5. Frambuazlı çikolatayı ve beyaz çikolatayı ayrı ayrı eritin.Kekleri yarısına kadar frambuazlı çikolataya batırın.Daha sonra bir sıkma torbasına boşalttığınız beyaz çikolata ile üzerini süsleyin.Fıstık ve drajelerle son dokunuşları yapın.
Afiyet olsun...

0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir