Vişne Dolgulu Brovni Kurabiye
Malzemeler:
- 125 gr tereyağı
- 2 çay bardağı pudra şeker
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
- 1 su bardağı kadar bol taneli vişne reçeli
- Yeteri kadar hindistan cevizi
- Kurabiyeleri batırmak için 1-2 bardak süt
- üzeri için erimiş bitter çikolata
Yapılışı:
- Tereyağı ve yumurtayı krema gibi olana kadar çırpın.Kalan malzemeleri sırayla ekleyip hamuru oluşturun.Hamur çok sert olmuyor hatta hafif yumuşak olması gerekiyor.
- Reçeli bir kaba alıp katı bir kıvam alana kadar hindistan cevizi ekleyin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine bir çay kaşığı kadar vişneli harçtan koyup kapatın.Tepsiye yerleştirin.Bütün hamura aynı işlemi uygulayın.
- Önceden 170 c ayarlanmış fırında 20-22 dakika kadar pişirin.Pişen kurabiyeleri soğuk süte batırıp servis tabağına alın.Üzerini erimiş çikolata ile süsleyin.
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder