google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

8 Şubat 2017 Çarşamba

Vişne Dolgulu Brovni Kurabiye


Vişne Dolgulu Brovni Kurabiye
Malzemeler:

  • 125 gr tereyağı
  • 2 çay bardağı pudra şeker 
  • 1 yumurta 
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un 
İç Malzemesi:
  • 1 su bardağı kadar bol taneli vişne reçeli 
  • Yeteri kadar hindistan cevizi
  • Kurabiyeleri batırmak için 1-2 bardak süt 
  • üzeri için erimiş bitter çikolata
Yapılışı:
  1. Tereyağı ve yumurtayı krema gibi olana kadar çırpın.Kalan malzemeleri sırayla ekleyip hamuru oluşturun.Hamur çok sert olmuyor hatta hafif yumuşak olması gerekiyor.
  2. Reçeli bir kaba alıp katı bir kıvam alana kadar hindistan cevizi ekleyin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine bir çay kaşığı kadar vişneli harçtan koyup kapatın.Tepsiye yerleştirin.Bütün hamura aynı işlemi uygulayın.
  4. Önceden 170 c ayarlanmış fırında 20-22 dakika kadar pişirin.Pişen kurabiyeleri soğuk süte batırıp servis tabağına alın.Üzerini erimiş çikolata ile süsleyin.
Afiyet Olsun...






0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir