google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

23 Şubat 2017 Perşembe

Donat

Donut tarifini her zaman denemek istemiştim.Kızartmak yerine fırında pişirmek benim daha kolayına geldi. 

Tarifin videosuna instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.

Donut


Malzemeler:

  • 1 bardak ılık süt 
  • 1 bardak ılık su
  • 1 bardaktan biraz eksik şeker
  • 1 paket Instant maya
  • 1 yumurta
  • 100 gr tereyağı
  • Bir çimdik tuz
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için 200 gr kadar bitter veya sütlü çikolata
Yapılışı:Sıvı malzemeleri bir kaba alıp karıştırın.Maya ve şekeri ekleyip tekrar karıştırın.Azar azar un ekleyip yoğurun(çok sert olmayan bir hamur olacak)Mayalanması için 45 dakika üzeri örtülü olarak bekletin. Hamuru merdane ile bir cm kalınlığında açın.Hamur kesici veya bir bardak yardımıyla içi boş yuvarlaklar elde edin.Tepsiye yerleştirip 30 dakika kadar mayalandırın. 180 c önceden ayarlanmış fırına verip iyice kızarana kadar pişirin.200 gr kadar bitter çikolatayı benmari usulu eritin.Pişen hamurları çikolataya batırıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.


0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir