google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

3 Şubat 2017 Cuma

Trmisulu Çikolatalı Toplar


Trmisulu Çikolatalı Toplar

Malzemeler:

  • 2 paket sade petibör bisküvisi
  • 200 gr labne
  • 3 kaşık granül kahve 
  • 1 çay bardağından biraz az kaynar su
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya 
  • Kırılmış fındık (isteğe bağlı)
  • Üzeri için 2 paket erimiş bitter çikolata ve beyaz çikolata
Yapılışı:
  1. Kahve ve sıcak suyu karıştırıp kahvenin çözülmesini sağlayın.
  2. Bisküvileri robottan geçirip bir kaba alın.
  3. Labnenin suyunu süzüp karıştırma kabına alın.Üzerine pudra şekeri ekleyip mikserle hafifçe çırpın.Kalan malzemeleride ekleyip tekrar çırpın.(Kek kıvamından biraz daha yoğun bir hamur olması gerekiyor)Kabı streçleyip 30-45 dakika kadar buzdolabına kaldırın.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.Tekrar dolaba kaldırıp 10-15 dakika akdar bekletin.
  5. Tramisu toplarımızı erimiş çikolataya batırıp yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye yerleştirin.Çikolata halen donmamışken üzerini beyaz çikolata ile süsleyin.Çikolatanın donması için dolaba kaldırın.Servis edene kadar dolapta bekletin.
Afiyet Olsun...
Not:Elinizin altında 1 paket daha petibör bisküvisi bulundurmanızı tavsiye ederim.Labnenin yoğunluğuna göre eğer çok cıvık olursa biraz daha robottan geçirip ekleyebilirsiniz.

1 yorum:

mihrimah dedi ki...

ellerine sağlık canım.çok leziz görünüyor...afiyet olsun.

Bunlar da ilginizi çekebilir