google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

5 Mayıs 2015 Salı

Kubbe pasta

Bu pastayı ilk yaptığımda resimlemek için zamanın olmamıştı.Tekrar yapmak için bir fırsat kollarken hafta sonu çok iyi bir alternatif oldu.İçindeki kremanın güzelliği resimden de belli oluyor.Çok iyi çırpılması şart.Bir hayli mesai gerektiriyor tabi.......:)))
Kubbe Pasta 

Malzemeler :

  • 6 yumurta 
  • 12yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
  • 1 dolu yemek kaşığı kakao
  • 6 tepeleme yemek kaşığı un 
Kreması İçin :
  • 1,5 litre süt
  • 1 su bardağı un 
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya 
Yapılışı:
  1. Yumurta ve şekeri kabarıp rengi açılana kadar çırpın.Kalan malzemeleri içine eleyin.Spartula ile yumurtaları söndürmeden kuru malzemeleri yedirin.30 cm lik yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp hamuru içine boşaltın.Önceden 180 c ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
  2. Krema için gerekli malzemeleri bir tencereye alıp ocakta pişirin.Ilınması için bir kenarda bekletin.Bir çırpıcı ile veya bıcaklı bir robot ile 10-15 dakika kadar çırpın.(iyi çırpılması önemli)
  3. Keki ortadan ikiye kesin.Derin bir kasenin içine kekin bir parçasını bastırarak yerleştirin.İçte kalan fazlalıkları dikkatlice kesin.(keserken fazla kesmemeye özen gösterin yoksa krema ordan taşabilir)İçine hazırladığınız kremayı dökün.Diğer kek parçasından kekin üzerini kapatacak kadar bir daire kesip kekin üzerini kapatın.Kaseyi streçleyip bir gece veya en az 6 saat dolapta bekletin.
  4. Servis etmeden önce kaseyi servis tabağına ters çevirip üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.(çikolata sosu da çok yakışıyor)



0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir