Malzemeler :
- 1 paket makarna (istediğiniz çeşit)
- 300 gr kıyma
- 2 adet soğan
- yarım demet maydanoz
- tuz karabiber
- Üzeri için kaşar rendesi
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- yarım litre süt
- tuz karabiber
- Soğanları incecik doğrayıp tavada soteleyin.Üzerine kıymayı ekleyip pişirin.Tuz,karabiber ve maydanoz ekleyip ocaktan alın.
- Makarnayı bol su da haşlayın.
- Beşamel sos için tereyağını eritin üzerine unu ekleyip 1-2 dakika kavurun.Sütü ekleyip karıştırarak pişirin.Tuz karabiber ekleyip ocaktan alın.
- Pişen makarnayı karıstırma kabına alıp beşamel sosla karıstırın.(makarnanın her yeri beşamel sosa bulansın)Fırın kabını yağlayıp makarnanın yarısını tepsiye yerleştirin.Üzerine kıymalı karışımı yayın.Daha sonra kalan makarnayıda ekleyip üzerini düzeltin.Kaşar rendesi döküp fırında kızarana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder