google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

20 Ekim 2011 Perşembe

Un Helvası


Bu işlerle o kadar ilgili olmama rağmen bir türlü un helvası yapmayı becerememişimdir.Hazır yapan birini bulmuşken siteme eklemeye karar verdik.Yapım aşamaları aşçımız Selmaya ait.Tadı hala damağımda.Eline sağlık Selma....


Un Helvası :
Malzemeler :
  • 2 su bardağı erimiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı kırılmış fındık
  • 5,5 su bardağı un
  • Üzeri için bütün ceviz
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
Yapılışı:
  1. Öncelikle şerbeti hazırlayın.Toz şeker ve suyu tencereye alıp 5-7 dakika kaynatın.(hafif bir şerbet oluyor)
  2. Geniş bir tencerede terayağı ve margarini eritin.Üzerine unu ve fındığı ekleyip kavurmaya başlayın.( Bu aşama bir hayli uzun sürüyor.Bir 45 dakika kadar helvası kavurduk.Helvanın bir özelliğide şöyle;Terayğına unu eklediğinizde sert bir kıvam alıyor,kavurdukça helva yumuşamaya başlıyor.Helvanın olmaya başladığıda oradan anlaşılıyormuş).kahverengi bir renk olunca ocaktan alın.Hala sıcakken içine şerbetten 2,5 su bardağını döküp hızlıca karıştırın.
  3. Sekil verip servis edin.(Biz dondurma kaşığı ile şekil verdik çokta güzel bir servis oldu)









3 yorum:

Gonca dedi ki...

Sunumunuz çok güzel olmuşş

** ZEL ** dedi ki...

Mmmmmm,mis mis :)
Ellerine sağlık canım..
Nefis gözüküyor..
Mutlu günler diliyorum..

Fatoş dedi ki...

Zel
Teşekkür ederim

Bunlar da ilginizi çekebilir