google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

9 Şubat 2012 Perşembe

Reçelli Kurabiye



Çoçukluğumun kurabiyesidir bu kurabiye tarifi .Kuzenin Yasemin den öğrendiğim tarifler arasında ilk sırada geliyor.
Aynı tarifi üzerine fındık serperekte yapabilirsiniz.Durdukça güzelleşen bir tarif.

Reçelli Kurabiye
Malzemeler :
  • 250 gr margarin
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta (1 tanesinin akı üzeri için ayrılcak)
  • Üzeri için çilek veya vişne reçeli
Yapılışı :
  1. Fırını 180 c ye ayarlayın.
  2. Tüm malzemeyi yoğurup hamur haline getirin.
  3. Ceviz bira küçük parçalar koparıp yuvarlayın.Kurabiyenin ortasına bir kaşık yardımıyla veya elinizle bir oyuk açın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip üzerine yumurta akı sürün.Fırında kızarana kadar pişirin.
  4. Pişen kurabiyeleri soğutun. Ortasını çay kaşığı yardımıyla hafifçe oyun.(ne kadar çok uğraştıysamda kurabiyeler kabarınca oyuklar kapanıyor).Her kurabiyenin içine birer çay kaşığı reçel döküp servis edebilirsiniz.
Afiye Olsun...







6 yorum:

ELİF dedi ki...

Mmmm nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık, sevgiler...

Fatma Çelik Ayvaz dedi ki...

Teşekkürler Elif

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

ellerine saglik canim
cok güzel görünüyor...

:-))))

birtutamkekik dedi ki...

mmm...
misss miss..
ellerine sağlık canım..
aldım bir tane çayımın yanına:)
müsaden ile tabii..
gönül dolusu sevgiler..
:)

The Cook Department dedi ki...

Nefis gözüküyor ellerinize sağlık..Sevgilerr..

Fatma Çelik Ayvaz dedi ki...

Emel ,bir tutam kekik ,The Cook Department güzel yorumlarının güzel cümleleriniz için çok teşeşkkür ederim

Bunlar da ilginizi çekebilir