google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

23 Şubat 2012 Perşembe

Tavuk Şinitzel



Tavuk Şinitzel

Malzemeler :
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı galete unu
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kızartma için sıvıyağ
Yapılışı :
  1. Tavuk göğsünü bir santim kalınlığında parçalara keserek hazırlayın.Tuz ekleyip karıştırın.
  2. 3 tane geniş kap hazırlayıp bir tanesine süt ve yumurtayı,bir tanesine unu,bir tanesine de galete ununu boşaltın.Her bir karışıma yeteri kadar tuz ekleyip karıştırın.Galete unlu karışıma karabiber ve kekik ekleyip tekrar karıştırın.
  3. Tavuk parşalarını önce una sonra yumurta karışımına daha sonrada galete ununa bulayarak bir kenara alın.(Bu şekilde hazırladığım tavukları buz dolabı poşetine doldurup dondurucuda bekletebilirsiniz.Çözülmesini beklemeden kızartabilirsiniz)
  4. Kızgın yağda kızartarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun ...







8 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

çok severim hatta bayılırım,ayrıntılı anlatım bilmeyenler için iyi olmuş.
ellerine sağlık...

The Cook Department dedi ki...

Nefis gözüküyor eline sağlık canım..

** ZEL ** dedi ki...

Nefis mi nefis gözüküyor,ellerinize sağlık..
Sevgilerimle..

Fatma Çelik Ayvaz dedi ki...

The Cook Department, ** ZEL **, anne eli gibi güzel yorumlarınıza çok teşekkür ederim

sevgiler

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

denemeliyim mutlaka canim...

sevgiler

Adsız dedi ki...

bu benimde sürekli yaptığım bir tarif viyanaya ait bir yemektir yalnız ben galeta ununu ve unu aluminyum folyoya döüyorum işim bittiğinde toplayıp cöpe atıyorum pratık oluyor

Bu arada sitenize bayıldım tebrik ederim sizi

Hülya

arzu dedi ki...

sizi bulduğum için o kadar mutluyum ki bloğunuz harika olmuş her tarifinizi özenle inceledim hemen yarın denemeye başlıyorum

Fatma Çelik Ayvaz dedi ki...

Arzu hanımcım güzel yorumunuz için çok teşekkürler
her zaman beklerim bloguma

Bunlar da ilginizi çekebilir