google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

21 Şubat 2012 Salı

Makarnalı Börek (Yalancı Su Böreği)

           Sıradaki tarifim geçen gün yaptığım,yiyenleriz su böreği zannettiği makarnalı börek.Tadı bir harika.
Misafiriniz geleceği zaman herşeyi akşamdan hazırlamak isterseniz ideal bir tarif.

Makarnalı Börek

Malzemeler :
  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı erimiş tereyağı veya sıvıyağ (ben tereyağı kullandım)
  • 4 yumurta (sarısı ve beyazları ayrılmış)
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket pastavilla kelebek makarna
  • İçi için kaşar ve beyaz peynir
  • Ayrıca üzerine eklemek için1-2 parça tereyağı
Yapılışı :
  1. Makarnayı haşlayıp süzün.
  2. Süt ,yumurta beyazları ve tereyağını bır kapta karıştırın.Yumurta sarılarını bir kaseye alıp streç fimle sarın.(ertesi gün kullanmak için)
  3. İki yufkayı aralarına sütlü karışımdan sürerek tepsiye yerleştirin.Yufkaların arasına bolca sütlü karışımdan sürün.Üzerine makarna ve peynir karışımını yayarak kalan iki yufkayıda üzerine kapatın.Bu şekilde bir gece dolapta bekletin.Pişirmeden önce üzerine yumurta sarılarını sürün.Tereyağı parçalarınıda üzerine parçalayarak seprin.
  4. 170 c önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.





1 yorum:

Deniz dedi ki...

Makarnadan su böreği böreği yapmak çok daha pratik görünüyor. Hem bence hiçbir farkı da yok. Hiç denemedim ama bir dahakine kahvaltıya yapacağım ben de. Diğeri çok uğraştırıcı oluyor çünkü.

Bunlar da ilginizi çekebilir