google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

31 Aralık 2011 Cumartesi

Tavuk Dürüm

Geçen gün hazırladığın Menü deki tariflerden en beğenilen tariflerden biri var sırada.Çokta pratik bir tarif.Tarifdeki tavuklu harç her zaman derin dondurucumda hazır olarak beklettiğim bir karışımdır.Kullanıcağım zaman hafifçe ısıtıp dürümlerin içinde veya milföy Hamurunda kullanıyorum.

Tavuk Dürüm

Malzemeler :
  • 1 paket lavaş ekmeği
Tavuklu Harç İçin:
  • 2 adet haşlanmış tavuk gögsü (küp küp doğranmış)
  • 3 adet orta boy soğan
  • 4 adet çarliston biber
  • Tuz,karabiber,kekik.maydanoz vs
Yapılışı :
  1. İnce doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin.İçine ince doğranmış biberleri de ekleyip hafifçe kavurun.Haşlanmış tavuklarıda içine ekleyip 3-4 dakika kavurun.Baharatlarını ekleyin.
  2. Lavaşları teflon tavada teker teker ısıtın.Isınan lavaşı kenara alıp içine tavuklu harçtan koyup dürüm yapın.Bu sekilde kişi sayısına göre lavaşlarınızı hazırlayın.(eğer tavuk harcınızdan kalırsa rahatlıkla derin dondurucuda saklayabilirsiniz)
Afiye Olsun ...

2 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

nefis bir sofra olmuş,her biri ayrı ayrı nefis görünüyor,ellrinize sağlık,iyi haftalar..

Fatma Çelik Ayvaz dedi ki...

Anne eli gibi

teşekkür ederim

Bunlar da ilginizi çekebilir