google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

29 Aralık 2011 Perşembe

Tereyağlı Çörekler

Görüntüsü ve tadı o kadar güzelki, bu çörekleri yaparken çok eğlendim.Tadı da harika oldu
Dilerseniz içine peynir ilave etmeden de yapabilirsiniz veya ruloları daha büyük sarıp daha büyük çörekler elde edebilirsiniz.Bir daha ki denememde daha büyük rulolar yapmayı planlıyorum.

Tereyağlı Çörekler

Malzemeler :
  • 1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
  • 2,5 su bardağı ılık süt
  • 1 küp yaş maya
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un
İçi için :
  • 2 su bardağı lor peyniri
  • 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 150 gr kadar tereyağı
Yapılışı  :
  1. Yoğurma kabına un koyup ortasını havuz şeklinde açın.Kalan malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin.Hamuru 5-10 dakika elinizde iyice yoğurun.Mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek bir kenarda bekletin.
  2. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopararak dikdörtgen şeklinde açın.(aşağıdaki resme bakabilirsiniz)Üzerine erimiş tereyağı sürün.Peynir karışımından üzerine hafifçe serpin.Rulo şeklinde sarın.2 cm kalınlığında kesip yağlı kağıt şerilmiş tepsiye dik olarak dizin.Ayrıca aralarında hiç boşluk bırakmayın ama çokta sıkıştırmayın çünkü kabarınca aralarındaki hafif boşluklarda kapanacaktır.
  3. Kalan tüm hamurada aynı işlemi uygulayın.Tekrar mayalanması için 30 dakika bekletin.Çöreklerin üzerinede erimiş tereyağından sürün.
  4. Önceden ısıtılmış 180 c fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun ...








3 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık

Fatma Çelik Ayvaz dedi ki...

Tesekkur ederim hande

Adsız dedi ki...

Thanks for finally talking about > "Tereya lı ��rekler" < Liked it!

Have a look at my site :: SΕOPressоr
V5 reviеw

My site > SEOPressor V5

Bunlar da ilginizi çekebilir