google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

30 Temmuz 2012 Pazartesi

Şeftalili Tart



Çikolatalı tart ve Çilekli Tart  tariflerini baz alarak şeftalili tart yaptım.Şeftali ile tartın kremasının uyumu harikaydı.

Malzemeler :
  • 150 gr yumuşamış margarin
  • 100 gr toz şeker
  • 35 gr kakao (yaklaşık 3/4 bardak)
  • 200 gr un
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • yarım çay kaşığı tuz
Kreması için :
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nisasta
  • 1 su bardağı toz şeker (ek olarak 3 yemek kaşığı toz şeker) 
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket (200 ml) krema

Yapılışı :
  1. Fırını 170 c ye ayarlayın.
  2. Tart hamuru için gerekli malzemeleri bir kapta spatul yardımıyla karıştırın.Yağlanmış tart kalıbına elinizle yayarak yerleştirin.Kenarlarını yukarıya doğru yükseltin.Soğuması için kalıbı buzdolabında 1 saat bekletin.Dolaptan çıkarıp üzerine çatalla delikler açın.( kabarmaması için)
  3. 15-20 dakika fırında pişirin.(hafif kızaracak).Tartı iyice soğuması için bir kenarda bekletin.
  4. Tart kremasını hazırlamak için ; krema hariç tüm malzemeleri ocakta pişirin.Soğutup kremayı ekleyin ve iyice çırpın.
  5. Tart tabanının üzerine kremayı yayın.Daha sonra dilimlediğiniz şeftalileri ile süsleyip servi edin.
Afiyet Olsun ...








9 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

süper görünüyor ,şeftali zamanıyken bol bol tüketmeli
ellerine sağlık canım

Adsız dedi ki...

Alooooo ramazan ramazan bunlar koyulur mu buraya hiç mi vicdan yok kız sende.??? Geldiğimiz zaman bu pastadan istiyorum

Tatlıbirşeyler dedi ki...

Muhteşem görünuyor

tarifküpü dedi ki...

Ellerine sağlık. Harika görünüyor.

FATMA ÇELİK dedi ki...

tarifküpü teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

çok muhteşem görünüyor ellerinize sağlık. yalnız bişey sorcam yarın yapmayı düşünüyorum ama yağdan emin değilim. teremyağ kullanmayı düşündüm 250 gr sert olan mı yoksa kahvaltılık kapta satılan yumuşak olanımı kullanmalıyım sizce hangisi doğru olur?
şimdiden tşkler.

FATMA ÇELİK dedi ki...

Teşekkürler.ikisinide kullanabilirsiniz herhalükarda ikiside yumuşamış olması gerekiyor

Adsız dedi ki...

teşekkür ederim fatma hanım :)
başarılar dilerim.

Dilek kum dedi ki...

Kalıp ölçüsü nedir

Bunlar da ilginizi çekebilir