google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

14 Ağustos 2012 Salı

İlk Cheescake Denemem: Ve sonuç Mükemmel

                    Kızkardeşim Vildan'ın arkadaşı Esma'nın facebook sayfasında paylaştığı chesecake in resmi o kadar güzeldi ki, Esma'dan tarifini isteyip denemek istedim. Sağolsun hemen tarifini gönderdi ve ivedilikle uygulamaya geçtim :))...   Onun tarifinde sos vişne ile idi ama ben vişne bulamadığım için önceden denediğim limon sosunu kullandım.
İçinde süzme yoğurt olan bir chesecake denemeyen ben, bu tarife BA-YIL-DIM. Tabi yiyenlerde öyle... Sizlere de şiddetle tavsiye ederim...
Esma' ya teşekkürlerimi de bir kez daha burdan gönderiyorum.
Vişneli Cheesecake

*200 ml lik su bardağı kullandım
Dolgusu için;
  • 400 gr labne (yaklaşık 1,5 su bardağı)
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı süzme yoğurt 
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 kaşık tepeleme un (bana biraz sıvı geldiği için 3 yemek kaşığı kullandım)
  • 1 paket vanilya
Tabanı için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 paket burçak veya yulaflı bisküvi
Vişneli Sos :
  • 500 gr çekirdekleri çıkarılmış vişne
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta

Yapılışı :
  1. Fırını 180 c ye ayarlayın.
  2. Bisküvileri robotan geçirip erimiş tereyağı ile karıştırın.Kelepçeli kalıba döküp elinizle iyice bastırın.
  3. Dolgu malzemesi için yumurta ve şekeri kabarana kadar yaklaşık 5-7 dakika çırpın.Labne ve süzme yoğurdu ekleyip tekrar karıştırın.Daha sonra un ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.Karışımı bisküvilerin üzerine boşaltın.
  4. Fırında 40-45 dakika pişirin.("Üzeri kızarmadan kenarları az kızamış ve çıkardığımızda hafif içi sıvımsı kalmış şekilde sallanıyor olması lazım"demişti Esma ama ben fırında biraz daha fazla unuttunca üzeri baya bir kızarmış oldu).Cheescake i fırından çıkarıp bir kenarda tamamen soğumasını bekleyin.Daha sonra en az bir gece tercihen 24 saat buzdolabında bekletin.
  5. Servis etmeden önce üzerine istediğiniz herhangi bir sosu döküp servis edebilirsiniz.
Sos alternatifleri :
  1. Ben buradaki limon sosu nu yaptım.Cheescake ile çok uyum sağladı.
  2. Vişneli sos için tüm malzemeleri tencereye alıp pelte kıvamına gelene kadar pişirin.(Eğer katı olursa biraz su ekleyebilirsiniz).Sosu arada karıştırarak soğutun.Servis etmeden öncede cheescakenin üzerini bu sosla kaplayın.


4 yorum:

Deniz dedi ki...

Harika görünüyor. Bunu görünce akşama benim de yapasım geldi :)
Limonlu olması da ayrıca güzel bence. Ellerine sağlık.

** ZEL ** dedi ki...

Mmmmm hakikaten enfes gözüküyor.
Ellerine sağlık canım.
Hayırlı kandiller diliyorum..
Muhabbetle..

nurhan dedi ki...

beğenmenize bende sevindim.. nacizane esmanın tarifi benden ;) bende sizi onun tavsiyesiyle takip etmeye başlamıştım bugün cheesecake i görünce ilk yorumumu yapayım dedim ... selamlar

Baharatın Kızı dedi ki...

Çok nefis görünüyor ellerinize sağlık ;))

Bunlar da ilginizi çekebilir