google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

23 Ocak 2012 Pazartesi

Baton Kekli Yaş Pasta


               Sıradaki tarifim "Baton Kekli Pasta" (isim sıkıntısı çektiğim su dönemlerde en yakışan isim bu oldu sanırım).Yapımı çok basit her malzemesi marketten temin edilebilen bir pasta.Bu tarifi ilk olarak kız kardeşim denemişti,yaz aylarıydı ve meyve olarak içine şeftalı eklemişti ,tadı hafif mayhoş ve çok nefisti.İstediğiniz her türlü meyve ile yapılabiliyor.İçine eklenilen bisküvilerde sizin isteğinize bağlı her türlü bisküvi olabiliyor.Bu pastanın her versiyonunu denemiş biri olarak bunları söylüyorum.Pastanın bir diğer güzel yanıda istediğiniz kadar çok ve ya az yapılabiliyor olması.Pastanın dışını kaplayacağınız kekleri daha kalın keserseniz daha kalın bir pasta elde etmiş olursunuz.Daha ince dilimlerle de daha küçük bir pasta elde edebilirsiniz.Dış kısım için ben hep kakaolu kek kullandım fakat çok çeşitli baton kekler var dilediğiniz bir çeşitlede bunu yapabilirsiniz.

Baton Kekli Pasta

Malzemeler :
  • 3 paket Ülker kakaolu baton kek
  • 2 paket sade krem şanti (tarifine göre hazırlanmış)
  • 1 paket muzlu kremole (2 su bardağı süt ile hazırlanmış)
  • 3 paket eti burçak bisküvi (veya herhangi bir bisküvi.fındıklı,çikolatalı vs.)
  • 2 adet muz
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • Üzeri için: 1 paket cikolata sosu
Yapılışı :
  1. Pastayı yerleştireceğiniz kabı streç filmle kenarlardan taşacak sekilde kaplayın.Baton kekleri ince dilimler halinde doğrayın.Tepsinizin tabanını ve kenarlarını bu keklerle kaplayın.
  2. 2 Paket krem şantiyi 2 su bardağı soğuk süt ile hazırlayın.Kremoleyi de 2 su bardağı süt ile haırlayıp iki karışımıda birbirine karıştırın.Kabaca kırılmış bisküvileri ,damla çikolataları ve küp şeklinde doğranmış muzları da ekleyerek iyice karıştırın.(katı bir hal alacak).Karışımı keklerle döşenmiş kalıba boşaltıp üzerini düzeltin.Kalan keklerle de üzerini kapatıp, kenardan sarkan streçle iyice sarın.
  3. En az 1 gece dolapta bekletin.Servis etmeden streçini açıp servis tabağına ters cevirin.Üzerine tarifine göre hazırlanmış ve soğutulmuş çikolata sosunu döküp servis edin.
Afiyet Olsun ...













12 yorum:

ELİF dedi ki...

Çok pratik bir pasta, tam benlik. Ayrıca nefis görünüyor. Tarif için çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

canimçektipişirdim dedi ki...

mmm bu ne güzel bişey ya hemen denemeli:))

Fatma Çelik Ayvaz dedi ki...

Teşekkürler elif gerçekten çok pratik bir pasta

Fatma Çelik Ayvaz dedi ki...

canimçektipişirdim
Denemeni tavsiye ederim tadıda çok lezzetli oluyor

LEYLAnın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

vayyyy muhteşem bişey bu , bayıkdım ! harika bir fikir hemen deneyeceğimmmmm. ellerine sağlık.

Leyla'nın Kahve Dükkanı

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

resimlerin ve tarifin beni bastan cikardi haberin olsun :-) sevgiler

Adsız dedi ki...

çok güzel elinize sağlık ayrıntılar içinde diğerlerinide bekliyoruz

Fatma Çelik Ayvaz dedi ki...

LEYLAnın KAHVE DÜKKANI
TESEKKURLER DENEMENI COK ISTERIM


Yemekheyecani Emel TESEKKURLER


Adsız diğerleride en kısa sürede gelecek inşallah

meltem dedi ki...

bendee yapabiliyorum artıkkkkkkkkkkkkkkkkkk çok güzel bu pastaa...

Fatma Çelik Ayvaz dedi ki...

Meltem

Pastayı yapabilmen hepimizi çok sevindirdii

gülşah dedi ki...

kalıbın ölçüsünü öğrenebiirmiyim

Fatma Çelik Ayvaz dedi ki...

Gülşah merhaba
biraz geç oldu ama yinede yorum yazmak istedim.Kullandığım kalıp 28 cm lik kelepçeli kalıp ama sen istediğin bir kalıbı kullanabılırsın.oval yuvarlak veya dikdörtgen bir borcam bile olabilir

Bunlar da ilginizi çekebilir