google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

26 Ocak 2012 Perşembe

Pirinç Salatası veya Çin Salatası

Pirinç Salatası

Malzemeler :
  • 2 su bardağı pirinç (Ben jasmin pirinç kullandım)
  • Pilav için Yarım su bardağı kadar sıvıyağ
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 1 su bardağı bezelye 
  • 10-12 adet minik salatalık turşusu
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 demek ince kıyılmış dereotu
  • Tuz ,sıvıyağ,limon suyu
Yapılışı :
  1. Sıvı yağı pilav tenceresine alın.İçine pirinç ve yeteri kadar tuz ilave ederek 3-5 dakika kısık ateşte kavurun.Üzerine su ilave ederek pişirin.(Pilavın suyu için pilav ölçünüz ne ise onuda kullanabilirsiniz)Bir kenrarda tamemen soğutun.
  2. Kırmızı biberi minik minik doğrayın.Diğer sebzelerle birlikte pirinç ile karıştırın.Servis etmeden önce sıvıyağ,limon suyu ve tuz ekleyerek tatlandırım.
Afiyet Olsun ..

5 yorum:

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

Cok hos bir salata olmus gercektende...Kirmizi biberde ayrilik katmis...ellerine saglik

sevda dedi ki...

çok güzel canım.resime bakıncanasılda lezzetli olduğu elli.ellerine sağlık.sevgiler.

Fatma Çelik Ayvaz dedi ki...

Yemekheyecani (Emel) ve sevda teşekkür ederim

DATLIM dedi ki...

Hafif bir tarif :) çin salatası da deniyor buna bildiğim kadarıyla...ellerine sağlık

Fatma Çelik Ayvaz dedi ki...

Datlım

Çok haklısın çin salatası da bir diğer adı.Hatırlatman üzerine bende başlığıma bunu ekledim
Teşekkürler

Bunlar da ilginizi çekebilir