google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

28 Şubat 2011 Pazartesi

Zeytinli Açma

Zeytinli Açma



Malzemeler :
  • 3 su bardağı süt
  • 100 gr yumuşamış margarin
  • 1 paket toz maya (12 gr lık)
  • tuz
  • 2 yumurta ( 1 sarısı üzerine )
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 1 kg )
İç Malzemesi :
  • 3 su bardağı zetrin ( çekirdekleri çıkmış , 4 e bölünmüş
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı : Hamur için gerekli malzemeleri karıştırın.Un ekleyerek yumuşak bir hamur haline getirin.Üzerine nemli bir bez örterek 45 dk ılık bir ortamda mayalanmasını bekleyin.Hamuru 6 parçaya bölün.Her parçayı yufka büyüklüğünde açın,yufkanın üzerine fırça ile sıvı yağı sürün.Üzerine zeytinleri serpiştirin.Rulo şelinde sarın.Kendi etrafında döndürüp sarık şeklinde sarın.Bu şekilde tüm parçaları hazırlayın.Tepiye yerleştirip 30~45 dk mayalanması için bekletin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 c fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun ...



Zeytinli Açma_hamur





0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir