google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

20 Şubat 2011 Pazar

ŞATALATE TORTE

Şatalate Torte



Malzemeler :
  • 160 gr bitter çikolata
  • 125 gr yumuşak margarin
  • 120 gr toz şeker
  • 5 yumurta (sarısı beyazı ayrılmış )
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 çimdik tuz
  • 100 gr un
Üzeri İçin :  
  • 240 gr bitter çikolata
  • 80 gr sütlü çikolata
  • 2 küçük paket krema
Yapılışı :
İlk olarak kekini hazırlıyoruz.Fırını 170 c ye ayarlayın.160 gr bitter çikolatayı benmari usulu eritin.Margarin ve şekeri mikserle 5 dk çırpın.Erimiş çikolatayı,tuz ve kakaoyu yağ şeker karışımına ekleyip iyice çırpın.Yumurta sarılarını teker teker ekleyip her ekleyişte mikserle iyice çırpıyoruz.Ayrı bir yerde yumurta beyazlarını kar gibi olana kadar çırpın.Kakaolu karısıma yumurta beyazlarını 3 defada ekleyip her ekleyişte spatula ile yavaşça yediriyoruz.(mikser kullanmıyoruz).elenmiş unu ekleyip yine elimizle karışıma yediriyoruz.( yavaş hareketlerle yediriyoruzki hamur sönmesin) hafifçe yağlanmış teksiye 1 cm kalınlıgında yayın.Fırına verin. yaklaşık 35 dk pişirin ( Kürdan batırıp temiz çıkana kadar)
Kremayı hazırlamak için ,kremayı bir tencereye dökün ocakta ısıtın,kaynamasına izn vermeden arada karıştırarak ısıtın.İçine kırılmış çikolataları ekleyin çikolatalar eriyene kadar karıştırın ( kremanın sıcaklığı ,çikolataları eritecek kadar olmalıdır ama kesinlikle kaynamamalıdır)
Pişen kekin üzerine kremayı döküm en az bir gece buzdolabında bekletin.Dilimleyip servis edin

Afiyet Olsun...















2 yorum:

mavii dedi ki...

Rüya gibi bir tat ve görüntü...... Ayrıca o minicik kınalı elleri yerim ;)

Adsız dedi ki...

Fatma hanım turtaniz çok güzel gözüküyor fırın kabinizin ölçüsünü verirmisiniz acaba...Elif

Bunlar da ilginizi çekebilir