google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

22 Mayıs 2017 Pazartesi

Limonlu kartopu Kurabiye

Aslında limonlu kartopu kurabiyesi ama ben hamurun yarısını da farklı şekilde yapıp beyaz çikolataya batırdım.Gerçekten de tadı beni benden aldı.Mutlaka ama mutlaka deneyin.
Limonlu kartopu Kurabiye
Malzemeler:

  • 200 gr tereyağı
  • 1 bardaktan biraz az toz şeker 
  • 1 büyük yumurta 
  • Yarım bardak nişasta 
  • 2,5 bardak un+1 dolu yemek kaşığı daha 
  • 1 limon kabuğu rendesi 
  • 2 yemek kaşığı limon suyu 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
  • Üzeri için pudra şekeri ve beyaz çikolata 
Yapılışı:
  1. Yumuşamış tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın.
  2. Kalan malzemeleride sırayla ekleyip karıştırın.
  3. Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp tepsiye yerleştirin.(bu aşamada isterseniz benim gibi tepsinin yarısına çatalla desen yapabilirsiniz.
  4. Önceden 170 c ayarlanmış fırında 13 ila 15 dakika pişirin.Pişen kurabiyeleri fırından çıkarır çıkarmaz pudra şekerine bulayın.Bir tur pudra şekerine buladıktan sonra 1 tur daha pudra şekerine bulayın.Böylelikle daha beyaz kurabiyeleriniz olmuş olur.Çatalla şekil verdiğiniz kurabiyeleri de erimiş beyaz çikolataya bulayıp fıstıkla süsleyin.



0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir