google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

12 Nisan 2017 Çarşamba

Kartopu Pastası

Hem görüntü hemde lezzet olarak inanılmaz güzel bir tarifim var bugün
bu

Kartopu pastası 

Malzemeler:
  • 4 yumurta 
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 sı bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
  • 3 su bardağı un 
Kreması için:
  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket sade krem şanti
  • 3-5 adet muz 
  • bolca hindistan cevizi
  • Üzeri için erimiş beyaz çikolata ve bitter çikolata
Yapılışı:
  1. Fırını 180 c ayarlayın.
  2. Yumurta ve şekeri 5dakika kadar çırpın.Sıvıyağ ve sütü ekleyip tekrar çırpın.Kalan malzemeleri ekleyip spatul ile dikkatlıce karıştırın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisiye dmküp yayın.Fırında verip 15-18 dakika kadar pişirin.(kürdan testini unutmayın)
  3. Krema için süt,un,nişasta ve şekeri bir tencereye alıp ocakta pişirin.Kaynayınca tereyağ ve vanilyayı ekleyip ocaktan alıp.Arada karıştırarak kaymak tutmasını önleyin.Hafif ılınınca mikserle 5-7 dakika kadar çırpın.
  4. Pişen keki kurabiye kesici veya bir bardakla yuvarlaklar halinde kesin.Daha sonra herbir yuvarlağı enlemesine ikiye bölün.İçine birer kaşık kremadan kayup bir kaç muz dilimi yerleştirin.diğer parçayı üzerine kapatıp hafifçe bastının.(detaylı resimler aşağıda mevcut)Bütün keklere aynı işlemi uygulayın.Kalan kremaya krem şantiyi ekleyip iyice çırpın.İçleri krema ve muz ile doldurulmuş pastaların her tarafını bu krema ile kaplayın.Daha sonra hindistan cevizine bulayın.Bütün kek parçalarına aynı işlemi uygulayın.Daha sonra servis tabağına alıp üzerini erimiş çikolatalar ile süsleyin.
Afiyet Olsun.










0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir