google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

26 Haziran 2015 Cuma

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

 
Pirinç pilavı pişirmekten her zaman kaçındığım için haliyle alternatiflerine yöneliyorum.Bulgur pilavını her zaman çok sevmişimdir ve genelde sebzeli olarak yapardım.Son bir aydır bu pilavla tanışınca evimin demir başı haline geldi.Küçük kızım bile bu pilavı görünce "mama mama" diye heyecanlanıyor.

Tel şehriyeli bulgur pilavı 

Malzemeler:

  • 1 su bardağı iri pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı tel şehriye 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 su bardağı su 
  • tuz
Yapılışı:
  1. Pilav tenceresine tereyağı ve sıvıyağı alıp eritin.Şehriyeleri ekleyip rengi iyi dönünceye kadar kavurun.Daha sonra yıkanmış bulguru ekleyip tuzunu ilave edin.Üzerine suyunu ekleyip kapağını kapatın.Kaynamaya başlayınca en kısık ocağa alıp suyunu çektirin.
Not:Bulgurun cinsine göre su ayarı değişebiliyor.Ben iyice şişip pişsinler diye biraz daha su da ekliyorum.Yoksa bulgurlar biraz diri kalabiliyor.Sizde kullanacağınız bulgurun cinsine göre su miktarını ayarlayabilirsiniz.

4 yorum:

Deniz Güneş dedi ki...

En cok sevdigim bulgur pilavi cesidi.. sade ve sehriyeli misss..
ellerine saglik canim..
hayirli iftarlar..

Havva KÖROĞLU dedi ki...

Eline sağlık canım denedim çok da güzel oldu...

Havva KÖROĞLU dedi ki...

Eline sağlık canım denedim çok da güzel oldu...

Havva KÖROĞLU dedi ki...

Eline sağlık canım denedim çok da güzel oldu...

Bunlar da ilginizi çekebilir