google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

10 Haziran 2015 Çarşamba

Kıbrıs Tatlısı

Bu tatlının tarifi Tuba'cığıma ait.
Bu tatlıyı ilk yediğimizde kekinin kıtır kıtır ağızda dağılması ve üzerindeki çok ama çok hafif krema ile uyumu muhteşemdi.Yapılışı ise bir o kadar ilginç.Kekinde toz şeker olmaması yaparken insanı şaşırtsa da sonuç mükemmel.

Kıbrıs Tatlısı 

Malzemeler :
  • 4 yumurta 
  • 1 su bardağı galete unu 
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı kırılmış fındık
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin :
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su 
Kreması İçin :
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket toz krem şanti
  • Üzeri için krem şanti
Yapılışı:
  1. Fırını 180c ayarlayın.
  2. Yumurta ve sıvıyağı çırpıp içine kalan malzemeleri ekleyin.Tepsiye yayıp fırına verip pişirin.Tamamen soğuması için bir kenarda bekletin.
  3. Şerbet için su ve toz şekeri bir tencereye alıp 8-10 dakika kaynatın.
  4. Krema için süt,nişasta ve toz şekeri ocakta pişirin.Hafif ılınınca içine krem şantiyi ekleyip iyice çırpın.
  5. Soğuyan kekin üzerine ılık şerbeti döküp biraz bekletin.Daha sonra üzerine kremayı döküp yayın.Üzerini bolca hindistan cevizi serpiştirin.
  6. 3-4 saat bolapta bekletip servis edin.

2 yorum:

Tuba dönmez çağlar dedi ki...

bu tatlıyı ilk yediğimde çok beğenmiştim tadı harika ellerinize sağlık

Tuba Karali dedi ki...

Tesekkur ederim canim arkadasim ellerine saglik optum. ..

Bunlar da ilginizi çekebilir