google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

30 Ocak 2015 Cuma

Mandalina Soslu Meyveli Kup

Mandalina mevsimi bitmeden yeni bir tatlı denemenin tam zamanı bence....

Mandalina Soslu Meyveli Kup

Malzemeler :
  • 1 paket burçak bisküvi
Mandalina sosu:
  • 400 ml mandalina suyu (sıkılıp,süzülmüş)
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebi için:
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Yapılışı :
  1. Mandalina suyu,nişasta ve toz şekeri bir tencerede karıştırın.Ocağa alıp 2-3 dakika kaynatın.Bir kenarda arada karıştırarak soğumaya bırakın.
  2. Muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp ocağa alın.Sürekli karıştırarak pişirin.Vanilyayı ekleyip ocaktan alın.Ilınana kadar bir kenarda bekletin.Bir çırpıcı veya robotla iyice çırpın.
  3. Bisküviyi robottan geçirin.
  4. Kupların tabanına birer kaşık bisküvili karışımdan yayın.Üzerine muhallebiden boşaltıp 5-10 dakika kadar bolapta bekletin.(kendini tutması için)Daha sonra mandalina sosunu da üzerine gezdirin.2-3 saat kadar bolapta bekletip servis edin.
Not: Mandalinaların tatları değişken olduğu için şeker ayarını kendinize göre ayarlayın.Bu tatlıyı aynı zamanda düz bir tepside de yapabilirsiniz.Bu ölçülerle yaklaşık 12 adet kup çıkıyor.

2 yorum:

Bizim Mutfak-Aysel dedi ki...

Meyveli tatlıları her zaman tercih ederim. Görüntü çok hoş ellerinize sağlık sevgiler.
http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

ELİFCE http://ellifce.blogspot.com.tr/ dedi ki...

çok güzel ve şık gözüküyor ellerinize sağlık benimde amatör bir bloğum var ziyaret edip önerilerde bulunursanız sevinrim ellifce.blogspot.com.tr

Bunlar da ilginizi çekebilir