google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

16 Ocak 2015 Cuma

Etli Milföy Böreği

En son masamdaki çok beğenilen börek tarifimi vermek istiyorum size.Eğer iç harcınız hazırsa yapımı çok basit bir o kadarda lezzetli bir börek.

Etli Börek

Malzemeler :

  • 250 gr minik küplerde kesilmiş et 
  • 1 kutu mantar 
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 büyük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet domates rendesi
  • Tuz,karabiber,pulbiber
  • 1 çay bardağı kadar sıvıyağ
  • milföy hamuru
  • 1 yumurta 
Yapılışı:
  1. Etleri bir tencereye alıp üzerini bir parmak geçecek kadar su doldurup ocağa alın.Suyunu çekene kadar pişirin.Soğanları küp küp doğrayın.Etlerin üzerine sıvıyağı ve soğanları ekleyip biraz kavurun.Daha sonra doğranmış mantarları ve ince doğranmış biberleri içine ekleyip kavurmaya devam edin.Domates ve sarımsak rendesini ve baharatlarını da ekleyip kısık ateşte yaklaşık 30 dk kadar pişirin.
  2. Milföy hamurlarının içine 1 dolu kaşık harçtan koyup bohça şeklinde kapatın.Kapalı kısımları alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden 180 c ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin.
Not:Bu iç harcı hazırlayıp dondurucuda bekletiyorum.Acil yapmam gerekince dışarı alıp çözülmesini bekleyip böreği yapabiliyorum.
Afiyet Olsun...


5 yorum:

Güloanne Mutfakta Gülten dedi ki...

Blogları canlandırmak adına 31 Aralık 2015 tarihine kadar Bloglar arasında yorum bırakma ve takibe alma etkinliği başlatıldı Haberiniz olsun.Börekte harika görünüyor ellerinize sağlık.Takibimdesiniz bende beklerim sevgiler

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık gayet güzel bir yemek olmuş sevgiler

yemek tarifleri dedi ki...

ellerinize sağlık börek çok lezzetli görünüyor notlarımı aldım yapacağım bende.

mutfagabuyrun dedi ki...

ÇITIR ÇITIR NEFİS GÖRÜNÜYOR CANIM.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER.

Tuba dönmez çağlar dedi ki...

ellerine sağlık harika bir börek

Bunlar da ilginizi çekebilir