google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

12 Mart 2014 Çarşamba

Mantarlı Patatesli Börek

Mantara karşı ön yargılarımızı ortadan kaldıran bir börek tarifi ile karşınızdayım.Tarif Portakal ağacına ait.Ben tarifte bir kaç değişiklik yapıp yufka sayısını da arttırdım.

Mantarlı Patatesli Börek 

Malzemeler :

  • 6 adet yufka 
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta 
İç Malzemesi :
  • 1 kutu mantar (250 gr kadar)
  • 6 büyük patates 
  • 5 büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon (mutlaka ekleyin değişik bir tat veriyor)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • yarım su bardağı kadar sıvıyağ
  • tuz 
Yapılışı :
  1. Mantarları doğrayıp (eğer mantarlar aranız pek iyi değilse incecik doğrayabilirsiniz) tavada suyunu çekene kadar kavurun.İçine sıvı yağ ve soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.Patatesleri soyup rendeleyin.Tavaya alıp karıştırın.Baharatları ekleyip patatesler pişene kadar kısık ateşte kavurun.Soğuması için bir kenarda bekletin.
  2. Yufkaları ortadan ikiye kesip yağlayın.Düz kısmına iç harçtan yerleştirip rulo şeklinde sarın.Tepsiye kol böreği şeklinde yerleştirin.Tüm yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edin.1 yumurtaya 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ekleyip çırpın ve böreğin üzerine fırça yardımıyla sürün.
  3. 180 c önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...



5 yorum:

Elift dedi ki...

Böreğe de ne yakışır patates, koktu vallahi, ellerine sağlık, Afiyet Olsun..

CAFE MERCİMEK dedi ki...

nasıl güzel gözüküyor ama eline sağlık sizlere afiyet olsun

Deniz Güneş dedi ki...

hem mantar hem patates ikisi bir arada şahane :)
ellerine sağlık canım..
afiyetle..

Turuncu Tatlar dedi ki...

çok güzel mis gibi olmuş canım ellerine sağlık..

Fatma Çelik Ayvaz dedi ki...

Elift ,Cafe mercimek,Deniz,Turuncu tatlar yorumlarınız için çok teşekkürler

Bunlar da ilginizi çekebilir