google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

13 Mart 2014 Perşembe

Parmak Kurabiye

Kurabiye yapmak her zaman favorim olmuştur.Öyleki evde herdaim hazırda duran kurabiyem mutlaka bulunur.Kahvenin yanına,çat kapı kahve içmeye gelen arkadaşa,canı kurabiye çeken kızım için her zaman hazır...
Bu kurabiyede can sıkıntısından ne yapsam diye düşündüğüm günlerin birinde böyle güzel bir şekilde ortaya çıktı.

Parmak Kurabiye 

Malzemeler :

  • 150 gr margarin
  • 3 yumurta 
  • 1 su bardağı un 
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Aldığı kadar nişasta 
Üzeri İçin :
  • 1 paket bitter çikolata 
  • 1 paket sütlü çikolata 
  • Hindistan cevizi,antep fıstığı ,granül çikolata 
Yapılışı :
  1. Margarin ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.Kalan malzemeleri ekleyip elinizle yoğurun.Yumuşak,şekil alan bir hamur olana kadar nişasta eklemeye devam edin.
  2. Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.Daha sonra istediğiniz uzunlukta kesip tepsiye yerleştirin.180c önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
  3. Sütlü ve bitter çikolatayı ayrı ayrı benmari usulu eritin.Pişen kurabiyelerin uç kısımlarını çikolataya batırıpdaha sonra istediğiniz granülle kaplayın.
  4. Çikolatanın donması için bekletip daha sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsuın...





2 yorum:

Marifetane Hobi dedi ki...

Nefis görünüyor bunlar insana diyet bozdurur:))

Adsız dedi ki...

Merhaba ya gecen senelerde yaptığınız Şerbetli bir kadayif tatlisi vardı soguk ikram edilebilir mi.acil cvp

Bunlar da ilginizi çekebilir