Patates Mantısı
Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Yarım bardak su
İç malzemesi:
- 750 gr kadar haşlanmış ve rendelenmiş patates
- tuz,karabiber,pul biber
- 2 orta boy soğan
- 1 çay bardağı kadar sıvıyağ
Üzeri için :
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı pul biber
- sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
- Soğanları ince doğrayıp sıvıyağda kavurun.Üzerine patatesleri ve baharatları ekleyip biraz daha kavurun.Bir kenara alıp ılınmasını bekleyin.
- Bir yufkayı açıp üzerına sıvıyağ ve su karışımını üzerine sürün.Yufkayı ortadan ikiye katlayıp düz kısmına patates püresini yayıp rulo şeklinde sarın.İki parmak kalınlığında kesip fırın tepsisine yerleştirin.Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın.
- Önceden 200 c ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin.Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğur dökün.Tereyağı ve pul biberi tavada eritip mantının üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun...
7 yorum:
İç malzemesi çok nefis görünüyor. Fotoğraf çok iştah kabartıcı :) Ellerinize sağlık. Mutlaka denenecek bu tarif.
ellerinize sağlık güzel görünüyor
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor:)))
Cok guzel gorunuyo fatoş hanim eline sağlık.. Canan
mımmmm nefis görünüyor...
off sabah sabah bu nasıl güzel bir görüntü canım.harika.ellerine sağlık.sevgiler.
Mantinin hic bir turlusune hayir diyemem ozellikle boyle patatesli bir de pratik :)
Ellerinize saglik...
Yorum Gönder