google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

7 Nisan 2015 Salı

Patatesli Mantı

Mantı evimizin vazgeçilmezidir.Helede Ayça'nın mantıyı ne kadar sevdiğini görünce yeni mantı türleri üretmeye başladım.Her ne kadar orjinal mantı yapamasak da kolay kabul edebileceğimiz mantılarla yola devam ediyoruz.Son mantımız ise kız kardeşim Vildan'ın bizler için yaptığı bu mantı oldu.

Patates Mantısı

Malzemeler:
  • 5 adet yufka 
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Yarım bardak su
İç malzemesi:
  • 750 gr kadar haşlanmış ve rendelenmiş patates 
  • tuz,karabiber,pul biber
  • 2 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı kadar sıvıyağ
Üzeri için :
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • sarımsaklı yoğurt 
Yapılışı:
  1. Soğanları ince doğrayıp sıvıyağda kavurun.Üzerine patatesleri ve baharatları ekleyip biraz daha kavurun.Bir kenara alıp ılınmasını bekleyin.
  2. Bir yufkayı açıp üzerına sıvıyağ ve su karışımını üzerine sürün.Yufkayı ortadan ikiye katlayıp düz kısmına patates püresini yayıp rulo şeklinde sarın.İki parmak kalınlığında kesip fırın tepsisine yerleştirin.Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın.
  3. Önceden 200 c ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin.Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğur dökün.Tereyağı ve pul biberi tavada eritip mantının üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun...

7 yorum:

Deniz dedi ki...

İç malzemesi çok nefis görünüyor. Fotoğraf çok iştah kabartıcı :) Ellerinize sağlık. Mutlaka denenecek bu tarif.

çatlakkafe dedi ki...

ellerinize sağlık güzel görünüyor

Saadet Uslu dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor:)))

Adsız dedi ki...

Cok guzel gorunuyo fatoş hanim eline sağlık.. Canan

nursen aksoy dedi ki...

mımmmm nefis görünüyor...

mutfagabuyrun dedi ki...

off sabah sabah bu nasıl güzel bir görüntü canım.harika.ellerine sağlık.sevgiler.

Renklii Mutfak dedi ki...

Mantinin hic bir turlusune hayir diyemem ozellikle boyle patatesli bir de pratik :)
Ellerinize saglik...

Bunlar da ilginizi çekebilir