google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

3 Aralık 2013 Salı

Paris Brest

 Bu tarifi ilk olarak Eric Lanlard'ın programında gördüm.Tabi onun yapış tarzı daha görkemli idi ama benimkilerin de tadı güzel oldu.Yapılış olarak profiterola çok benzeyen bu tatlıyı biz çok sevdik.

Paris Brest 

Malzemeler :
  • 125 ml süt
  • 125 ml su
  • 150 gr un 
  • 100 gr tereyağı
  • 4 yumurta 
  • Ayrıca bir yumurta sarısı (ben beyazını da hamurda kullandım)
  • File badem 
Kreması için ben kendi krema tarifimi kullandım 

Yapılışı :
  1. Süt,su ve tereyağını bir tencereye alıp ocağa koyun.Kaynamaya başlayınca unu ekleyip çabucak karıştırın.1-2 dakika pişirip ocaktan alın.Tamamen soğuması için bir kenarda bekletin.Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyip,her ekleyişte iyice çırpın.Hazırladığınız hamuru krema torbasına alıp yağlı kağıt serili tepsiye halkalar halinde sıkın (bir halkanın üzerinden iki kere geçmelisiniz)Üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürüp bademleri serpiştirin.
  2. 180 c ye önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  3. Kremayı tarife göre hazırlayın.
  4. Pişen hamurları ortadan ikiye kesip içlerini krema ile doldurun.
  5. Üzerine isterseniz pudra şekeri serpiştirin (benim yaptığım gibi hazır çikolata sosu ile de servis edebilirsiniz)
Afiyet Olsun...








6 yorum:

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

mutfagabuyrun dedi ki...

offf nefis nefissss.

Aycan dedi ki...

Çok değişik geldi gerçekten. Ellerinize sağlık.

nisa Nisamla dedi ki...

harika görünüyor özellikle ik resim çok iştah açıcı elinize sağlık :)

Deniz dedi ki...

Görüntüsü değişikmiş ama çok leziz duruyor. Ellerinize sağlık.
Bu hamuru yumurta kokutmamayı beceremiyorum nedense :S Oysa çok yakışıyor bu tür tatlılara.

Mutfak Dili dedi ki...

paris guzeli olsun bunun adi.. Elinize saglik olsun.. Harika olmus.. harika.. Bayildim bu tarife.. Enn kosa zamanda yapacagim insallah..

Bunlar da ilginizi çekebilir