google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

23 Mart 2017 Perşembe

Portakal Reçeli

İnstagramda en çok beğen,ilen tariflerimden biride bu reçel oldu.Gerçekten de ben kime ikram ettiysem çok beğenildi.Mevsimi geçmeden sizde deneyin derim.
Tarifin videosuna instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.
Portakal Reçeli 

Tarifin videosuna instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 9-10 adet büyük boy portakal 
  • 8 su bardak toz şeker 
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım limon 
Yapılışı:
  1. Portakalların kabuklarını soyacakla soyun.Daha sonra bıçakla incecik doğrayın.Kabukları bir tencereye alıp 5-7 dakika kadar kaynatın.Suyunu süzüp tekrar tencereye alın.Bu işlemi 5 veya 6 kez tekrarlayın(böylelikle reçelimizde portakalın acılığı olmayacak)
  2. En sonunda iyice haşlanmış kabukları tencereye alın.Üzerine toz şeker ve suyu ekleyip ocağa alın.Biraz karıştırıp şekerin çözülmesini sağlayın.Daha sonra içine limonun ekleyip en kısık ocağa alıp reçelin kıvam alması için pişirin. 
Not:Reçeldeki şeker miktarı çok az olduğu için çok fazla pişirmemeniz gerekiyor aksi takdirde çok rest bir reçel elde etmiş olursunuz.

0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir