google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

16 Mart 2016 Çarşamba

Mozaik Pasta

Dondurucunuzda hazırda bir pasta bekletmek istiyorsanız bu tarif ta kendisi.
Tarif arkadaşım Tuba'ya ait

Mozaik Pasta 

Malzemeler:

  • 3 paket petibör bisküvi
  • 2 bardak süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 80 gr bitter çikolata 
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • 1 paket vanilya 
Yapılışı:
  1. Bisküvileri kırıp derin bir kapta bekletin.
  2. Kalan malzemeleri bir sos tenceresinde kaynatıp çikolata eriyene kadar karıştırın.Tamamen soğuması için bir kenarda bekletin.
  3. Soğuyan sosu bisküvilere döküp karıştırın.
  4. İstediğiniz şekildeki bir kabın içini streçleyin.(baton bir kap olur,delikli kek kabı olur veya benim yaptığım gibi küçük muffin kalıplarıda olur)İçine harcı boşaltıp üzerini düzeltin.Dondurucuya atıp bir gece bekletin.
  5. Servis etmeden 2-3 saat önce dondurucudan çıkarıp dilediğiniz gibi süsleyin (çikolata sosu,beyaz cikolata,fındık,fıstık gibi)
Afiyet Olsun...

1 yorum:

YEREL MUTFAK dedi ki...

harika olmuş ellerinize sağlık

Bunlar da ilginizi çekebilir