google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

12 Temmuz 2011 Salı

İncirli Tatlı (İncirli Kek)

İncirli Tatlı (İncirli Kek)

Malzemeler :
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 7-8 adet ince doğranmış incir
  • 1 su bardağı ceviz (bıçakla doğranmış)
Şurubu İçin :
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • Yarım su bardağı toz şeker
Kreması İçin :
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 50 gr margarin
  • 1 paket toz krem şanti
Yapılışı :
  1. Fırını 170 c de ısıtın.
  2. Yumurta ve şekeri kabarana kadar iyice çırpın.İçine un,kabartma tozu,vanilyayı ekleyerek yavaşça karıştırın.Doğranmış ceviz ve incirleri ekleyip tekrar karıştırın.Yağlanmış fırın kabuna döküp fırına verinve pişirin.( İçindeki incirlerden dolayı geç pişen bir kek.Kürdan batırıp piştiğini kontrol edebilirsiniz)
  3. Şerbeti için gerekli malzemeleri bir kasede karıştırın.Hafif ılınmış olan kekin üzerine şerbeti dökün.
  4. Kremayı hazırlımak için süt,un , nişasta ve şekeri tencereye koyun.(pişirmeden önce mikserle 1-2 dakika çırpın ki pişerken topak olmasın)Krema kaynamaya başlayınca içine margarini ekleyip bir iki kez karıştırın.Ocaktan alın.Tamamen soğuması için bir kenarda bekletin (arada karıştırarak kaymak tutmasını önleyin) Soğuyan kremaya toz krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın (5-10 dk çırparsanız daha iyi olur).Muhallebiyi kekin üzerine döküp 3-4 saat dolapta bekletin.
  5. Servis etmeden önce üzerine ceviz veya fındık serpin.
Afiyet Olsun ...








2 yorum:

Esra Duman dedi ki...

Harika oldu. Tarif için teşekkürler.

Fatma Çelik dedi ki...

Afiyet olsun Esra hanımm

Bunlar da ilginizi çekebilir