Bu tatlıyı ilk yediğimizde kekinin kıtır kıtır ağızda dağılması ve üzerindeki çok ama çok hafif krema ile uyumu muhteşemdi.Yapılışı ise bir o kadar ilginç.Kekinde toz şeker olmaması yaparken insanı şaşırtsa da sonuç mükemmel.
Kıbrıs Tatlısı
Malzemeler :
- 4 yumurta
- 1 su bardağı galete unu
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı kırılmış fındık
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin :
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
Kreması İçin :
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket toz krem şanti
- Üzeri için krem şanti
Yapılışı:
- Fırını 180c ayarlayın.
- Yumurta ve sıvıyağı çırpıp içine kalan malzemeleri ekleyin.Tepsiye yayıp fırına verip pişirin.Tamamen soğuması için bir kenarda bekletin.
- Şerbet için su ve toz şekeri bir tencereye alıp 8-10 dakika kaynatın.
- Krema için süt,nişasta ve toz şekeri ocakta pişirin.Hafif ılınınca içine krem şantiyi ekleyip iyice çırpın.
- Soğuyan kekin üzerine ılık şerbeti döküp biraz bekletin.Daha sonra üzerine kremayı döküp yayın.Üzerini bolca hindistan cevizi serpiştirin.
- 3-4 saat bolapta bekletip servis edin.
2 yorum:
bu tatlıyı ilk yediğimde çok beğenmiştim tadı harika ellerinize sağlık
Tesekkur ederim canim arkadasim ellerine saglik optum. ..
Yorum Gönder