Malzemeler:
- 14 adet kemikleri ve derisi ayrılmış tavuk but
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- 200 ml krema
- Yarım paket kremalı tavuk çorbası
- tuz,karabiber,kekik
- Bolca kaşar rendesi
Yapılışı:
- Kabak ve havuçları rendeleyip sularını sıkın.Bir kaba krema yarım paket çorbayı ve baharatları atıp karıştırın.Üzerine tavukları ,kabak,havuç ve rendelenmiş sarımsağı ekleyin.Hepsini güzelce harmanlayıp tavuğun sosla bulanmasını sağlayın.
- Tavukları fırın tesisine yerleştirip üzerine kalan sosu gezdirin.Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp önceden 180 c ayarlanmış fırında 1 saat pişirin.Daha sonra folyoyu çıkarıp 30 dakika kadar daha tavuklar kızarana kadar pişirin.Kaşar rendesini ekleyip biraz daha fırınlayın.
Afiyet Olsun...
3 yorum:
Fatoş hamim tavuğa bayılırım, helede kaşarlısı müthiş olur, elinize sağlık iftarı bu yemekle açmak süper olsa gerek -:)
Canan
Çok sık yaptığım nefis her yiyenin de çok beğendiği bir tarif Ellerinize sağlık.Sevgiler
ellerinize sağlık
Yorum Gönder