Malzemeler :
- 2 su bardağı pirinç (Ben jasmin pirinç kullandım)
- Pilav için Yarım su bardağı kadar sıvıyağ
- 1 su bardağı konserve mısır
- 1 su bardağı bezelye
- 10-12 adet minik salatalık turşusu
- 1 adet kırmızı biber
- 1 demek ince kıyılmış dereotu
- Tuz ,sıvıyağ,limon suyu
- Sıvı yağı pilav tenceresine alın.İçine pirinç ve yeteri kadar tuz ilave ederek 3-5 dakika kısık ateşte kavurun.Üzerine su ilave ederek pişirin.(Pilavın suyu için pilav ölçünüz ne ise onuda kullanabilirsiniz)Bir kenrarda tamemen soğutun.
- Kırmızı biberi minik minik doğrayın.Diğer sebzelerle birlikte pirinç ile karıştırın.Servis etmeden önce sıvıyağ,limon suyu ve tuz ekleyerek tatlandırım.
5 yorum:
Cok hos bir salata olmus gercektende...Kirmizi biberde ayrilik katmis...ellerine saglik
çok güzel canım.resime bakıncanasılda lezzetli olduğu elli.ellerine sağlık.sevgiler.
Yemekheyecani (Emel) ve sevda teşekkür ederim
Hafif bir tarif :) çin salatası da deniyor buna bildiğim kadarıyla...ellerine sağlık
Datlım
Çok haklısın çin salatası da bir diğer adı.Hatırlatman üzerine bende başlığıma bunu ekledim
Teşekkürler
Yorum Gönder