Trileçe
Malzemeler:
- 5 iri boy yumurta
- 250 gr toz şeker
- 300 gr un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sütlü şerbet için:
- 1,5 litre süt
- 500 ml sıvı krema
- 100 gr toz şeker
Karamel sos için:
- 200 gr toz şeker
- 200 ml sıvı krema
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
Yapılışı:
- Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın,beyazları çırpma kabına alıp en yüksek devirde kar gibi olana kadar çırpın,toz şekeri azar azar ekleyip çırpmaya devam edin,yumurta sarılarını teker teker eyleyip 3-5 dakika daha çırpın.Un,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırın.(macun kıvamında bir hamur oluyor)yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen burcama döküp üzerini düzeltin.Önceden 160 c ayarlı fırında 35-40 dakika kadar pişirin.(kürdan testini unutmayın)
- Süt,krema ve toz şekeri bir tencereye alıp kaynayana kadar bekletin.
- Pişen keki tepsiden çıkartıp alt üst edin,yağlı kağıdı sıyırıp çıkarın.sıcak sütü ilk sıcaklığı çıkmış kekin üzerine kepçeyle yayın.Soğuması için bir kenarda bekletin.
- Karamel sos için;şekeri bir tavaya alıp üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar su döküp ocağa alın.kısık ateşte hiç kaşık değdirmeden tavayı sallayarak şekerin erimesini sağlayın.Kremayı ekleyip iyice karıştırın.Oda ısısında soğuması için bekletin.
- Krem şantiyi çırpıp hazırlayın.trileçenin üzerine yayıp düzeltin.isterseniz üzerini tamamen karamel sos ile kaplayın istersenin benim yaptığım gibi şeritler yapıp kürdanla ileri geri desenler çizin.
Bir gece dolapta bekletip servis edin.
1 yorum:
ıyı bır sıte
Yorum Gönder