Pastanede yapılan şekerpareleri her zaman çok sevmişimdir.Öyleki o tarifi yakalamak için bir çok denemem olmuştur.Sonunda birebir ayni olmasada pastanede ki şekerparelerden daha güzel bir tarif çıkmış oldu ortaya.
Şekerpare
Malzemeler :
- 125 gr yumuşamış tereyağı
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı kıyılmış fındık (Ben un fındık kullandım)
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 ila 3 su bardağı un
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Çeyrek limon
Yapılışı:
- Yereyağı ve pudra şekerini mikserle iyice çırpın.Diğer malzemeleri ekleyip yoğurun.Elinizle şekil verip yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın.Önceden ısıtılmış 180 c fırında iyice kızarana kadar pişirin.
- Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırıp şekerin erimesini sağlayın.(bu şekerlenmesini önlüyor)Daha sonra ocağa koyup kaynatın.Kaynamaya başlayınca 15 ila 20 dakika orta ateşte kaynatın.
- Fırından çıkan tatlıya sıcak şerbeti dökün.Tamamen çekmesi için bir kenarda bekletin.Bir süre sonra şekerpareleri ters cevirebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
1 yorum:
Aman bizim evde bir şekerpare delisi var, ona hemen yapmalıyım bu tarifi, görüntüsü de pastanelerdekilere benziyor, nefiss, çok teşekkürler
Yorum Gönder