Tavuk Şinitzel
Malzemeler :
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 su bardağı galete unu
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı süt
- 2 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kızartma için sıvıyağ
- Tavuk göğsünü bir santim kalınlığında parçalara keserek hazırlayın.Tuz ekleyip karıştırın.
- 3 tane geniş kap hazırlayıp bir tanesine süt ve yumurtayı,bir tanesine unu,bir tanesine de galete ununu boşaltın.Her bir karışıma yeteri kadar tuz ekleyip karıştırın.Galete unlu karışıma karabiber ve kekik ekleyip tekrar karıştırın.
- Tavuk parşalarını önce una sonra yumurta karışımına daha sonrada galete ununa bulayarak bir kenara alın.(Bu şekilde hazırladığım tavukları buz dolabı poşetine doldurup dondurucuda bekletebilirsiniz.Çözülmesini beklemeden kızartabilirsiniz)
- Kızgın yağda kızartarak servis edebilirsiniz.
8 yorum:
çok severim hatta bayılırım,ayrıntılı anlatım bilmeyenler için iyi olmuş.
ellerine sağlık...
Nefis gözüküyor eline sağlık canım..
Nefis mi nefis gözüküyor,ellerinize sağlık..
Sevgilerimle..
The Cook Department, ** ZEL **, anne eli gibi güzel yorumlarınıza çok teşekkür ederim
sevgiler
denemeliyim mutlaka canim...
sevgiler
bu benimde sürekli yaptığım bir tarif viyanaya ait bir yemektir yalnız ben galeta ununu ve unu aluminyum folyoya döüyorum işim bittiğinde toplayıp cöpe atıyorum pratık oluyor
Bu arada sitenize bayıldım tebrik ederim sizi
Hülya
sizi bulduğum için o kadar mutluyum ki bloğunuz harika olmuş her tarifinizi özenle inceledim hemen yarın denemeye başlıyorum
Arzu hanımcım güzel yorumunuz için çok teşekkürler
her zaman beklerim bloguma
Yorum Gönder