Annemin daveti için yaptığım elmalı top pare tatlısı çok beğenildi .Elmalı pastaların her çeşidini seven bir olarak bu tatlıya da bayıldım diyebilirim.Tadı bi harika özellikle görüntüsü insanı cezbediyor.
Elmalı Toppare Tatlısı
Malzemeler :
- 2 yumurta
- 250 gr margarin
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 iri elma
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz veya fındık
- 2 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı :
- Şerbet için seker ve suyu ocağa alıp 8-10 dakika kaynatın.Limon suyunu ekleyip,şerbeti iyice soğutun.
- Soyulmuş ve rendelenmiş elmalara şeker ilave ederek suyunu çekene kadar ocakta pişirin.İçine tarçın ve fındığı ekleyip soğumaya bırakın.(Ben elmalı harcı marmelat kıvamına yakın bir kıvam alana kadar pişiriyorum.daha güzel oluyor)
- Hamur için gerekli malzemeleri yoğurup hamuru hazırlayın.Cevizden biraz küçük parçalar kopararak elinizle inceltin.İçine bir tatlı kaşığı elmalı harçtan koyup kapatın.Tepsiye yerleştirip önceden 180 c ye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri önce soğuk şerbete atın ve 1-2 dakika bekletin.Daha sonra hindistan cevizine bulayın.
5 yorum:
ımmm süper lezzet deposu:))
ellerine sağlık canım
nefissssss.
Hande ,Sevda,Emel güzel yorumlarınız için çok teşekkürlerr
Elmalı tatlılara benim de ayrı bir düşkünlüğüm vardır. Bu şekilde hiç rastlamamıştım. Çok güzel ve değişik bir tarif. Ellerinize sağlık. Sevgiler.
fatoş hala bayramda gelince elmalı
toppare tatlısı yaparmısın?
eren
Yorum Gönder