Çilekli Çikolatalı Tart
Malzemeler :
- 150 gr yumuşamış margarin
- 100 gr toz şeker
- 35 gr kakao (yaklaşık 3/4 bardak)
- 200 gr un
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- yarım çay kaşığı tuz
Kreması için :
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker (ek olarak 3 yemek kaşığı toz şeker)
- 1 paket vanilya
- 1 paket (200 ml) krema
Yapılışı :
- Fırını 170 c ye ayarlayın.
- Tart hamuru için gerekli malzemeleri bir kapta spatul yardımıyla karıştırın.Yağlanmış tart kalıbına elinizle yayarak yerleştirin.Kenarlarını yukarıya doğru yükseltin.Soğuması için kalıbı buzdolabında 1 saat bekletin.Dolaptan çıkarıp üzerine çatalla delikler açın.( kabarmaması için) Detaylı anlatım için tıklayınız
- 15-20 dakika fırında pişirin.(hafif kızaracak).Tartı iyice soğuması için bir kenarda bekletin.
- Muhallebiyi hazırlamak için krema hariç tüm malzemeleri ocakta pişirin.Soğutun.(arada karıştırarak kaymak tutmasını önleyin) Tamamen soğuyunca 1 paket kremayı ekleyip mikserle iyice çırpın.
- Soğuyan tart tabanını kalıbından çıkarıp servis tabağına alın.Üzerine kremayı yayıp bu şekilde servis edene kadar bolapta bekletin.
- Servis etmeden önce üzerine ayıklamış çilekleri dik olarak yerleştirin.Daha sonra rendelenmiş çikolata ile süsleyin.
Bu da sabırsız kardeşimin eli.....Tartın resmini çekene kadar neler çektim bilseniz..
ellerine sağlık nefis görünüyor tatil dönüşü bende yapacağım:))
YanıtlaSil