12 Eylül 2011 Pazartesi

Patatesli Dilim Poğaça

Tarifi Yemekcini 'nde görmüştüm.Denedim, harika oldu.Özellikle sıcakkan tadı müthişti....

Patatesli Dilim Poğaça

Malzemeler :
  • 250 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı )
  • Üzeri için 1 yumurta sarısı ( Ben akınıda hamura kattım)
İç Malzemesi :
  • 4 -5 adet haşlanmış patates
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 su bardağı beyaz peynir nerdesi ( Ben kullanmadım )
  • Tuz , karabiber,pul biber
  • Üzeri için çörekotu ve susam
Yapılışı :
  1. Fırını 180 c ye ayarlayın.
  2. Hamur için gereken tüm malzemeleri yoğurup hamuru hazırlayın.
  3. Patatesleri püre haline getirip içine baharatlarını ve kaşar rendesini ekleyip karıştırın.
  4. Hamuru iki parçaya ayırın.Bir parçayı yağlanmış fırın tepsisine yayın.Üzerine patatesi yayıp kalan hamuru üzerine kapatın.( hamuru açamk için oklava kullanbilirsiniz)
  5. Yumurta sarısını üzerine sürüp bolca susam ve çörek otu seprin.
  6. Fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun ...

Not : Benim fırın tepsime göre hamur biraz kalın oldu.Siz daha büyük bir tepside yaparsanız daha ince bir görünüm elde edebilirsiniz.

3 yorum:

  1. wow, sunumun harika, patateslide güzel olur hani ;) Eline saglik....

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim gülsüm

    YanıtlaSil
  3. Wow. Hiç aklıma gelmemişti. Dilimler kusursuz olmuş. Bayıldım bu fikire.

    YanıtlaSil