Neyse ki etrafımda da çokça tramisu seven varda böyle güzel tatlıları paylaşma fırsatı buluyorum.Lezzetli mi lezzetli kreması altında kahveli ıslak keki ile şahane bir tatlı oldu...
Tarifin videosuna instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz
Tramisu
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 er paket Vanilya ve kabarmta tozu
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 400 gr labne
- 1 su bardağı süt
- 3 yem kaşığı kahve
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1,5 su bardağı kadar kaynar su
Krema için süt,un,şeker,nişasta ve yumurta sarılarını bir tencereye alıp iyice çırpın(mikserle çırparsanız daha iyi olur)ocağa alıp pişirin,4-5 dakika kadar ılınmasını bekletip içine labneyi ve 1su bardağı soğuk sütü ve vanilyayı ekleyip mikserle 5-7 dakika kadar çırpın.Kremayı kekin üzerine döküp yayın.Dolaba kaldırıp 3-5 saat kadar (geceden bekletirseniz muhallebi soğuduktan sonra üzerini streçleyip dolaba kaldırın) bekletin.
Temiz kağıtlarla muhallebinin üzerine kafes şekilleri yapın,Daha sonra minik bir süzgeç yardımıyla tatlının üzerine bolca kakao serpin.kağıtları dikkatlice kaldırıp tatlının üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Ben iri çekilmiş fındıkları biraz kakaoyla karıştırıp tramisunun üzerine koyuyorum,granül kahve görünümünde oluyor...
0 yorum:
Yorum Gönder