Gerçekten de pastanelerde satılan poğaçalarla aynı lezzette.Fazlası var eksiği yok.Hele de sıcakken inanılmaz lezzetli.ben tam sofraya oturacağımız zamana ayarladım pişmesini.misafirlerimden tam not aldı
Tarifin videosuna instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz
Pastane poğaçası
250 gr yumuşamış tereyağı
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
Yarım bardak ılık süt
Yarım bardaktan biraz az ılık su
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
5,5 ila 6 su bardağı kadar un
Yapılışı:Un hariç tüm malzemeleri sırayla yoğurma kabına alın.Yavaşça un ekleyip hamuru toparlayıp iyice yoğurun,üzerini streçleyip 40-45 dakika kadar ılık bir ortamda mayalandırın.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın,Tepsiye yerleştirip tekrar mayalanması için 30 dk kadar bekletin.Hamurlar kabarınca üzerine yumurta sarısı sürüp önceden 180 c ayarlı fırında pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder