google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

26 Şubat 2018 Pazartesi

Rafaello Kurabiye

Bu kurabiyenin lezzetini anlatmaya gerçekten kelimeler bulamıyorum.O kadar lezzetli bir tarif..İlk yediğinizde bağımlılık yapıyor.Malzemeleri çok çok az ama lezetti inanın bir harika.Tarifteki 500 gr tereyağı size biraz fazla gelebilir.Ölçüleri yarı yarıya azaltıp da deneyebilirsiniz.Hiç sorun olmuyor.
Tarif arkadaşım Reyhan a ait.Böyle güzel bir tarifi benimle paylaştığı için çok teşekkür ederim
Rafaelo Kurabiye 

Malzemeler:

  • 500 gr tr (tarifin orjinalinde margarin kullanılıyor,ben tereyağı kullandım) 
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 250 gr file badem 
  • Aldığı kadar un 
Üzeri için :
  • 300 gr kadar beyaz küvertür çikolata 
  • Bolca hindistan cevizi 
Yapılışı:
  1. Fırını 170 c ayarlayın.
  2. Yumuşamış tereyağı ile şekeri iyice çırpın.İçine file badem,un ve kabartma tozunu ekleyip hamuru toparlayın.Minik toplar şeklinde yuvarlayıp tepsiye aralıklı olarak dizin.Fırına verip hafifi pembeleşene kadar pişirin.
  3. Kuvertür çikolatayı bıçakla incecik doğrayıp benmari usulu eritin.Kurabiyeleri beyaz çikolataya daldırıp Bir çatal yardımıyla kasenin kenarına vurarak fazla çikolatasını akıtın.Hindistan cevizinin içine atıp her tarafını hindistan cevizine bulayın.Bütün kurabiyelere aynı işlemi uygulayın.
Af,yet Olsun...










0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir