google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

14 Kasım 2017 Salı

Havuçlu Kremalı Tatlı


Tarifin videosuna instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz
Havuçlu Kremalı Tatlı 

Malzemeler :

  • 4 yumurta 
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 orta boy havuç (ince rendelenmiş)
  • Yarım bardak sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım bardak hindistan cevizi 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un 
  • Pişen kekin üzerine dökmek için 1 su bardağı soğuk süt
Kreması için:
  • 400 gr labne
  • 200 ml krema 
  • 2 paket krem şanti 
  • 1 su bardağından biraz az pudra şekeri 
  • Üzeri için  hindistan cevizi ve muz 
Yapılışı:
  1. Yumurta ve şekeri rengi açılıp kabarana kadar çırpın.Rendelenmiş havuçların suyunu hafifi sıkıp çırpılmış yumurtaya ekleyin.Sıvıyağ ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın.Kuru malzemeleri ekleyip tekrar karıştırın.Hamuru yağlanmış dikdörtgen borcama boşaltıp önceden 170 c ayarlanış fırında 40-45 dakika kadar pişirin.(kürdanla piştiğini kontrol edin)
  2. Kek fırından çıktıktan 2-3 dakika sonra 1 su bardağı soğuk süt ile keki ıslatın.
  3. Krema için labne,krema,krem şanti ve pudra şekerini bir kaba alıp 4-5 dakika kadar çırpın.
  4. Kekin üzerine dilimlenmiş muzları yerleştirin(ben elimde ki muzları değerlendirmek için muz kullandım isterseniz kullanmayabilirsiniz)Kremayı kekin üzerine döküp yayın.Bü şekilde 1 gece dolapta mutlaka bekletin.Servis etmeden önce üzerini bol hindistan cevizi ile kaplayıp dilediğiniz gibi süsleyin.
  5. Bardak ölçüsü 250 ml dir.
Afiyet Olsun...
































0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir