Tarifin videosuna instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz
Havuçlu Kremalı Tatlı
Malzemeler :
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 orta boy havuç (ince rendelenmiş)
- Yarım bardak sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım bardak hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 2 su bardağı un
- Pişen kekin üzerine dökmek için 1 su bardağı soğuk süt
Kreması için:
- 400 gr labne
- 200 ml krema
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağından biraz az pudra şekeri
- Üzeri için hindistan cevizi ve muz
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri rengi açılıp kabarana kadar çırpın.Rendelenmiş havuçların suyunu hafifi sıkıp çırpılmış yumurtaya ekleyin.Sıvıyağ ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın.Kuru malzemeleri ekleyip tekrar karıştırın.Hamuru yağlanmış dikdörtgen borcama boşaltıp önceden 170 c ayarlanış fırında 40-45 dakika kadar pişirin.(kürdanla piştiğini kontrol edin)
- Kek fırından çıktıktan 2-3 dakika sonra 1 su bardağı soğuk süt ile keki ıslatın.
- Krema için labne,krema,krem şanti ve pudra şekerini bir kaba alıp 4-5 dakika kadar çırpın.
- Kekin üzerine dilimlenmiş muzları yerleştirin(ben elimde ki muzları değerlendirmek için muz kullandım isterseniz kullanmayabilirsiniz)Kremayı kekin üzerine döküp yayın.Bü şekilde 1 gece dolapta mutlaka bekletin.Servis etmeden önce üzerini bol hindistan cevizi ile kaplayıp dilediğiniz gibi süsleyin.
- Bardak ölçüsü 250 ml dir.
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder