Tarifin videosunu instagram hesabımda bulabilirsiniz
Kokostar Pasta
Malzemeler :
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım bardak süt
- Yarım bardak sıvıyağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Keki ıspatlam için yarım su bardağından biraz fazla süt
Ara kremsı için:
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket sade krem şanti
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolata sos için:
- 200 ml krema
- 3 paket (80 gr x 3 paket) bitter çikolata
- Veya hazır çikolata sosuda kullanabilirsiniz,biz krema ve bitter kullandık
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri rendi açılıp kabarana kadar çırpın.Sıvı malzemeleri ekleyip tekrar çırpın.Kalan kuru malzemeleri de içine ekleyip yavaşça karıştırın.Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba döküp öncede 170 c ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.(kürdan testini unutmayın)
- Pişen kek ılınması için bir kenarda bekletin.
- Keki kelepçeli kalıptan çıkarıp yağlı kağıdı sıyırın.Servis tabağına alıp tekrar kelepçeli kısmını takın.
- Soğuk süt ve krem şantiyi iyice çırpın.Pudra şekeri ve hindistan cevizini ekleyip spatula iyice karıştırın.Karışımı kekin üzerine yayıp düzeltin.
- Kremayı bir sos tavasında kaynama noktasına kadar ısıtın.İçine parçalanmış bitter çikolatayı atıp ocaktan alın.sürekli karıştırarak pürüssüz bir sos elde edin.Daha sonra pastanın üst kısmına çikolata sosunu yayıp düzeltin.2-3 saat kadar dolapta bekletin.Kelepçeli kalıbın dış kısmını bir bıçak yardımıyla sıyırıp kelepçeli kalıbı çıkarın.Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Afiyet olsun..
1 yorum:
Keki ıslatmak için yarım bardaktan fazla süt yazmissiniz tarifte keki islattiginizi yazmamissiniz. Islatılarak mi
Yorum Gönder