Tarif kısmını biraz uzun yazmış olabilirim ama gerçektende yapımı çok eğlenceli görüntüsü çok tatlı tadı ise inanılmaz lezzetli bir tart
Tarifin videosunu instagram hesabımda bulabilirsiniz
Ahududulu Kremalı Tartlar
Tart hamuru:
- 75 gr yumuşamış tereyağı
- Yarım bardaktan biraz az pudra şekeri
- 2yemek kaşığı kakao
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı granül kahve (2 kaşık kaynar su ile açılmış)
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un (1,5 ila 2 bardak kadar)
- 1 paket vanilya,bir çimdik tuz
- 3 su bardağı süt
- 2 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı ahududu
- Yarım bardak şeker
- 3-4 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Tartları süslemek için erimiş çikolata ve ahududu
Krema için gerekli malzemeleri bir tencereye alıp çırpın,ocağa alıp pişirin,kaynayınca 1-2 dakika daha bekletip ocaktan alın.Tamamen soğuması için bir kenarda bekletin.İçine toz krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın.Ucuna yıldız duy takılmış krema torbasına yerleştirin.
Ahududulu sos için;ahududu,su ve şekeri tencereye alıp ocağa koyun.5 dakika kadar kaynattıktan sonra içine 1-2 kaşık su ile açılmış nişastayı ekleyin.böyle de 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın(ahududular iyice parçalanmış olacak)
Tart hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp muffin kalıbı genişliğinde merdane yardımıyla açın.Dikkatlice kalıba yerleştirip kenarlarını düzeltin.Bütün kalıpları doldurunca tepsiyi dolaba kaldırıp 10-15 dakika daha bekletin,Daha sonra tartların taban kısımlarına çatalla delikler açarak önceden 170 c ayarlı fırında 12-15 dakika pişirin.
Tartlar tamamen soğuyunca kalıplarından çıkarın.İçlerini ahududulu sos ile doldurun.Tartların üzerine kremadan sıkın.En üste birer tane ahududu yerleştirip erimiş çikolata ile süsleyin.
Servis etmedem önce 1-2 saat dolapta bekletin.
0 yorum:
Yorum Gönder