google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

23 Mart 2017 Perşembe

Balkabaklı Muzlu Yaş Pasta

Kabak püresi mutfağıma gireli 2-3 yıl oldu.Bu pastayı da defalarca yapmama rağmen fotoğraflamak bir türlü nasip olmadı.Bloğa bademli bir kek olarak denediğim bi tarif ekleniştim gelçi.En altta kabak püresinin tarifinide ekledim

Tarifin videosuna instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.

Tarifin videosuna instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.


Balkabaklı Muzlu Yaş Pasta


Malzemeler :

Bardak ölçüsü 220 ml dir

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kabak püresi
  • 1,5su bardağı un+2 yemek kaşığı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat(minik paketlerden)
  • 1 çimdik tuz
  • Yarım su bardağı kadar un fındık
Kreması için:

  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 paket crem ole (muzlu veya sade)
  • 500 ml soğuk süt
  • 3-4 adet muz

Yapılışı:

  1. Fırını 170 c ayarlayın.
  2. Yumurta ve toz şekeri rengi açılıp kabarana kadar çırpın.Bal kabağı püresini ekleyip yeniden çırpın.Kalan malzemeleri eleyin.En son un fındığı ekleyip spatula ile yumurtaları söndürmeden alttan yukarıya doğru karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru yayın.Fırına verip 18 ila 20 dakika kadar pişirin.(kürdan testini unutmayın)
  3. Krema için süt,krem şanti ve cremoleyi çırpma kabına alıp iyice çırpın.Muzları dilimleyip hazırda bekletin.
  4. Pişen ve soğuyan keki dikinesine 4 parçaya kesin.
  5. Bir parça keki servis tabağına alıp önce kremadan sürüp daha sonra muz dilimlerini yerleştitin,Kalan kek parçalarını aynı şekilde krema ve muz dizerek pastayı oluşturun.Kalan krema ile pastanın dış kısmını kaplayın.Bu şekilde dolapta 3-4 saat bekletin.Servis etmeden önce üzerini fındık ve fıstık ile süsleyin.Afiyet olsun...
Bal kabağı püresi için:1 kg kadar bal kabağının kabuklarını soyup küp küp doğrayın.Bir tencereye alıp içine yarım çay bardağı kadar su koyup en kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.blendırdan geçirip püreyi tekrar tencereye koyup kısık ateşte ara ara karıştırarak kavurun.böylelikle kabakta kalan fazla su buharlaşmış olacak ve geriye sadece saf kabak püresi kalacak.püre halen cıkakken kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın.Bu şekilde dolapta 1 ay kadar bekletebilirsiniz.keklerde pastalarda rahatlıkla kullanabilirsiniz


0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir