google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

16 Ağustos 2016 Salı

Nutellalı Dondurma

Bu yaz başından beri evimi dondurma heyecanı sarmış durumda.Uzun süredir almak istediğim dondurma aparatını alınca bana da mutfakta vakit geçirmek için fırsat doğmuş oldu.Dondurma yapmanın her zaman zor bir iş olacağını düşünenler artık rahatlayabilirsiniz.Bütün keramet dondurma makinesinde..(şaka şaka birazda tarif de tabii)Eğer güzel bir makineniz varsa dondurma yapmak için önünüzde hiç bir engel yok.Bütün yaz boyunca katkılı,içinde ne olduğunu bilmediğimiz dondurmaları yememek de ayrı bir mutluluk benim için.
Nutellalı dondurma yapma fikri ilk olarak bir sürü çikolatayı eritmeye üşenince aklıma geldi.Şunun içine biraz nutella koysam nasıl olur dedim ve denedim.Abartmadan söylüyorum kim yediyse tabağının dibini defalarca sıyırdı.
Artık bu kadar övgüden sonra gelelim tarife....
Nutellalı Dondurma

Malzemeler :

  • 1 litre tam yağlı süt
  • 300 gr krema 
  • 200 gr toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı salep
  • 200 gr kadar nutella 
Yapılışı:
  1. Toz şeker ve salepi bir kaseye alıp iyice karıştırıyoruz.Süt ve kremayı bir tencereye alıp içine toz şeker karışımını döküyoruz.İyice karıştırıp ocağa alıyoruz.Önce kaynatıp daha sonra en kısık ocağa alıp 40-45 dakika kadar kıvam alana kadar kaynatıyoruz.(bu aşamada içine bir kepçe koymayı unutmayın.Taşıp dökmemesi için).Kaynayınca sütün biraz katılaşıp biraz azalmış olması gerekiyor.
  2. Sütlü karışımımızı oda ısısında soğumaya bırakıyoruz.Dolaba kaldırıp en az 6 saat bekletiyoruz.Daha sonra içine nutellayı ekleyip blandırdan geçiriyoruz.
  3. dondurma makinesini hazırlayıp çalıştırın.İçine çikolatalı karışımını dökün ve makinenizin dondurma yapma süresine göre kıvam almasını bekleyin.(benim makinem 15-20 dakika içinde dondurma kıvamına getiriyor).Bu aşamada dondurmayı boşaltacağınız  kabı dondurucuda biraz bekletin.
  4. Dondurma kıvam alınca dondurucuda bekleteceğiniz kaba boşaltıp hemen dondurucuya atın.4 ila 6 saat dondurucuda bekledikten sonra dondurmanız hazır.
Afiyet Olsun...








1 yorum:

hcrsnrblogspot.com dedi ki...

İlk fırsatta deneyeceğim.Elinize sağlık :)

Bunlar da ilginizi çekebilir