google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

12 Ağustos 2016 Cuma

Damat Paçası (Kokoreç Böreği)

Damat paçasını ilk olarak arkadaşım tuba da yemiştik.Tarifin ilginçliği ve sunumu çok hoşumuza gitmişti.Bende misafirlerim için hazırladım.
Bir gece önceden de hazırlanıyor olması misafir günlerinde bence kurtarıcı bir tarif.

Damat Paçası :

Malzemeler:

Tavuklu harç için:
  • 2 adet tavuk göğsü 
  • 5 su bardağı su 
  • 1 su bardağı ceviz
  • tuz,karabiber,pul biber,kekik
Börek İçin:
  • 3 yumurta 
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yufka
Servis için: Sarımsaklı yoğurt (isteğe bağlı)

Yapılışı
  1. Tavuk göğsünü 5 bardak su ile birlikte haşlayın.Suyunu süzüp bir kenarda bekletin.
  2. Tavukları didikleyip baharatlarla tatlandırın.
  3. Sıvıyağ,yoğurt ve yumurtaları bir kapta çırpın.Dikdörtgen fırın tepsisine yufkaları aralarına bolca bu karışımdan sürerek tepsiye dizin.180 c önceden ayarlanmış fırına verip iyice kızarana kadar pişirin.
  4. Pişen böreğin üzerine ayırmış olduğunuz tavuk suyunu eşit miktarda her tarafı ıslanacak şekilde dökün.Daha sonra üzerine didiklediğiniz tavukları ve cevizi serpiştirin.Rulo şeklinde sarıp tekrar fırına varin.15-20 dakika kadar çıtırlaşana kadar fırında pişirin.
  5. Fırından çıkarıp biraz bekletikten sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun...

0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir