Bir gece önceden de hazırlanıyor olması misafir günlerinde bence kurtarıcı bir tarif.
Damat Paçası :
Malzemeler:
Tavuklu harç için:
- 2 adet tavuk göğsü
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı ceviz
- tuz,karabiber,pul biber,kekik
Börek İçin:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yufka
Servis için: Sarımsaklı yoğurt (isteğe bağlı)
Yapılışı
- Tavuk göğsünü 5 bardak su ile birlikte haşlayın.Suyunu süzüp bir kenarda bekletin.
- Tavukları didikleyip baharatlarla tatlandırın.
- Sıvıyağ,yoğurt ve yumurtaları bir kapta çırpın.Dikdörtgen fırın tepsisine yufkaları aralarına bolca bu karışımdan sürerek tepsiye dizin.180 c önceden ayarlanmış fırına verip iyice kızarana kadar pişirin.
- Pişen böreğin üzerine ayırmış olduğunuz tavuk suyunu eşit miktarda her tarafı ıslanacak şekilde dökün.Daha sonra üzerine didiklediğiniz tavukları ve cevizi serpiştirin.Rulo şeklinde sarıp tekrar fırına varin.15-20 dakika kadar çıtırlaşana kadar fırında pişirin.
- Fırından çıkarıp biraz bekletikten sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder